«Puțini. Rar. Exact.» – Și nu este vorba despre recorduri în sport, ci despre unul dintre cele mai îndrăgite tratamente de înfrumusețare de către esteticieni și pacientele lor! 

Folosind cuvântul comun «cocktail», notăm că mezoterapia este o procedură injectabilă prin care un amestec echilibrat de ingrediente selectate individual pentru fiecare caz în parte este injectat în straturile medii ale pielii. Individual, aceste elemente constitutive sunt bine cunoscute de toată lumea, iar utilizatorii știu câte ceva despre rolul lor în corectarea defectelor estetice. Împreună, ei, «într-o sticlă», alcătuiesc o forță izbitoare. Deci, ce avem in compozitie: acid hialuronic; aminoacizi – glicina, glutamina, arginina, leucina etc.; minerale – cloruri de calciu, potasiu sau sodiu, sulfat de magneziu, fosfat; coenzime și nucleotide; și, desigur, vitamine – C, biotină, retinol, riboflavină și altele. Tot acest amestec într-un raport dozat este injectat în straturile mijlocii ale dermei și începe în mod activ să-și îndeplinească misiunea nobilă. 

Deci, să revenim la început

De ce «puțin»? Deoarece la fiecare puncție se injectează o cantitate foarte mică sub piele, dozată individual (dozele variază de la 0,02 la 0,6 ml). Numărul de astfel de injecții pe tratament depinde de profunzimea problemei și este stabilit de către medicul estetician.

Ce înseamnă «rar»? Este un program de proceduri de mezoterapie care este adaptat fiecărui pacient. Într-o schemă clasică, o repetare este programată la 7-14 zile după primele injecții. Cursul poate fi împărțit într-un curs intensiv de până la 20 de proceduri și un curs de întreținere, în care intervalul este prelungit la 6 luni.

Când spunem «exact», tocmai exactitatea introducerii cocktail-ului direct în zona cu probleme, atât pe față, cât și pe corp, se înțelege. Cele mai subțiri ace sterile sunt injectate strict la o anumită adâncime, transportând ingrediente active în locuri unde produsele cosmetice de îngrijire nu vor ajunge niciodată. Acesta este secretul rezultatelor ridicate.

Mezoterapia este utilizată în mod activ pentru a corecta imperfecțiunile pielii feței, corpului și scalpului. Merită să ne amintim compoziția descrisă mai sus pentru a înțelege cât de versatilă este această procedură. O abordare calificată a mezoterapiei la Centrul MedEstetica rezolvă probleme estetice importante cu modificări legate de vârstă – prevenire și corectare; cuperoză, rozacee, acnee și post-acnee, cu vergeturi și cicatrici, cu pierderea elasticității pielii și conturul facial neclar. Cu toate acestea, o consultație cu un specialist pentru a discuta problema poate oferi informații complete cu privire la problemă și la terapiile care trebuie utilizate.

Da sau nu

Întrebări de avertizare care apar, să spunem imediat: 

♕ Nu există restricții de vârstă pentru mezoterapie. Sarcina este doar de a selecta compoziția în funcție de problemă și de a o doza corect.
♕ Mezoterapia este eficientă printr-un curs complet recomandat de medicul estetician. Are un efect cumulativ.
♕ Nu este dureros, deoarece se practică folosirea anestezicelor. În unele cazuri, și asta depinde mai mult de medicamente decât de injecție, se simte o ușoară senzație de furnicături. Apropo, înțepătura este foarte utilă și pentru piele: stimulează circulația sângelui, sporind tonusul pielii.
♕  După procedură, pot apărea ușoare vânătăi. Este individual și în curând totul dispare fără urmă.
♕  Mezoterapia se poate face indiferent de anotimpuri. Numai vara este necesar să acordați o atenție deosebită soarelui și asigurați-vă că folosiți protecție solară.
♕  Este foarte important să nu întrerupeți cursul și să finalizați ciclul conform recomandărilor cosmeticienei dumneavoastră.
♕  Reacțiile adverse pot apărea doar dacă nu i-ați spus medicului tot adevărul despre contraindicații sau reacții alergice la vreo componentă a medicamentului administrat. Prin urmare, o consultare preliminară și o anamneză completă sunt atât de importante.

În concluzie, dorim să adăugăm că, pe lângă mezoterapia invazivă, este practicată cu succes și mezoterapia cu aparate. Există multe metode și tehnici diferite de cosmetologie bazate pe mezoterapie. Una dintre ele este populara și mega-eficientă biorevitalizare cu acid hialuronic și nucleotide. 

Și ca desert! 

De ce o mezoterapie delicioasă? Imaginați-vă o plajă, palmieri, nisip și un pahar de cocktail rece cu fructe exotice. Da, vă simțiți cum vi se ridică dispoziția și vă crește bucuria în piept, vă vine să dansați. Așa se simte pielea noastră după un mezococktail – apar fermitatea, tonusul, prospețimea și netezimea.
Oferă-i pielii tale o vacanță!