Căderea părului este o problemă pentru femei, bărbați și chiar copii. Patologiile genetice, factorii de mediu și psihologici sunt toți asociați cu căderea părului. 
Medicina estetică nu a putut ignora acest fapt. Au fost dezvoltate și testate clinic instrumente terapeutice pentru întărirea și stimularea terapeutică a creșterii părului. Acestea sunt mezoterapia și terapia PRP pentru scalp.
Mezoterapia este o metodă miniinvazivă de a transporta cocktailuri de vitamine, aminoacizi, minerale și produse farmaceutice în stratul mijlociu al dermei cu o seringă specială. Acest strat conține foliculii din care cresc firele de păr. Rezultatele sunt evidente: fluxul sanguin se îmbunătățește, țesuturile pielii și foliculii primesc o hrană și un sprijin puternic, căpătând putere pentru a revitaliza și accelera creșterea părului. După un curs complet de mezoterapie, prescris de un cosmetolog, pacienții observă o recuperare vizibilă – părul se întărește,încetează să cadă, iar în timp apar fire noi.. Cei mai buni cosmetologi din cadrul Centrului MedEstetica practică mezoterapia scalpului.
Când vine vorba de alopecia în stadiile sale mai profunde, se oferă tratament PRP. O tehnologie relativ tânără pentru regenerarea părului, sigură și antialergenică, care utilizează resursele biologice ale organismului uman. În stratul mijlociu al pielii se injectează o plasmă îmbogățită cu un conținut ridicat de trombocite. Se obține din sângele propriu al pacientului, care se plasează într-o centrifugă specială la o viteză și un timp prestabilite, în funcție de protocolul de tratament. Trombocitele sunt responsabile de coagulare, de vindecarea rănilor și de stimularea reproducerii celulare. Noua fuziune – țesut nou, prin urmare regenerează zonele deteriorate.
Important! La fel ca în cazul tuturor procedurilor cosmetice, este necesară o programare prealabilă la un medic estetician și un examen medical de înaltă specialitate pentru a exclude orice contraindicație.
Faceți o programare pentru consultație, mezoterapie și tratamentul PRP al alopeciei la Centrul de Estetică Facială și Corporală MedEstetica din Chișinău – și veți avea un păr puternic și strălucitor! Fiți sănătoși!