De ce am ajuns la asta 

Cunoaștem la prima mână acneea și toate problemele asociate cu ea: timp de mai bine de un an, fiica mea adultă a suferit – așa este – de acele urâte coșuri. Am trecut de la dispoziție proastă la depresie și închidere în sine. S-au cheltuit sume incredibile pe tot felul de «spălături», loțiuni, produse de farmacie și cosmetice. Toate eforturile au fost depuse în lupta împotriva acestei contaminări. A fost jefuită o mulțime de literatură privind cauzele acneei. Toate dietele propuse au fost încercate. Consultații la dermatolog, tratamente noi, dezamăgire, ochi triști și o perspectivă sumbră asupra viitorului: «Nimeni nu mă va iubi așa!» 

Cum a fost 

Prietenii mei m-au sfătuit să mergem la un cosmetolog profesionist și să facem o programare la o clinică de medicină estetică pentru o procedură cu aparat. Ei bine, totul este corect în luptă. Am făcut o programare pentru prima consultație. Consultantul specialist a spus cu onestitate profesională că acneea nu este doar umflături roșii cu pustule. Este o afecțiune care necesită un tratament pe termen lung, în funcție de amploarea leziunilor dermice. Iar dacă pacientul urmărește un rezultat durabil, trebuie să aibă răbdare și determinare și să se pregătească să colaboreze îndeaproape cu estetician. Ni s-a explicat că diferite metode pot fi folosite la diferite stadii ale acneei. De exemplu, mezoterapia cu un cocktail de medicamente selectat individual. Auzisem deja de tratamentul cu laser și de vacuum. Am fost surprinși de faptul că crioterapia în caz de acnee și rozacee este destul de eficientă. În cazul nostru, după o examinare atentă și verificarea diagnosticului pus de dermatolog, ni s-a propus să facem fototerapie: este vorba de un tratament al pielii cu lumină ultravioletă. Și înainte de a trece la tratamentul cu lumină, ne-am asigurat că la MedEstetica, sunteți literalmente condus de mână de la o procedură la alta: 1) în timpul fazei de pregătire, 2) în timpul tratamentului direct al acneei și 3) în timpul procesului prelungit de consolidare a rezultatului prin respectarea tuturor(!!!) recomandărilor medicului estetician. 

Etapa de pregătire

Pentru a pregăti tratamentul principal împotriva acneei, este necesară o curățare facială, și nu doar una, ci mai multe, la intervale stabilite de medic. Pentru că, în mod subiectiv, ce este acneea? Foarte simplu, este vorba de contaminarea dermului cu celule moarte și sebum care blochează foliculii de păr, ceea ce duce la o inflamație cu consecințe profunde dacă nu este tratată la timp. 

Combinație de fototerapie și peeling chimic

Aceasta este o combinație bombastică! Peelingurile de la MedEstetica sunt un subiect de discuție aprofundată în sine. Toate exfoliantele cunoscute în prezent în cosmetologie sunt practicate aici: peelingul de migdale, care poate fi făcut în orice timp al anului; există opțiuni de exfoliere care sunt recomandate numai iarna – un peeling blând cu acid azelaic cu efect antiinflamator și antifungic sau peeling salicilic, care reduce în mod activ sebumul și începe să combată imediat punctele negre, pregătind fața pentru tratamentul principal. Încă câteva cuvinte despre peelingul minunat al lui Jessner! Elaborat din întâmplare de medicul de bord Max Jessner, acest amestec acid a creat o furtună în cosmetologie la vremea sa și funcționează cu succes și în prezent. Conține resorcinol, acid salicilic și acid lactonic. Este foarte eficient împotriva pielii problematice, reducând semnificativ inflamația și eliminând post-acneea. Iar ca exfoliant obișnuit pentru toate tipurile de piele a feței, este excelent. Este, de asemenea, denumit peeling al Hollywoodului.
Pielea este astfel pregătită, calmă și predispusă să primească o «nirvana» UV. 

Fototerapia 

Cum funcționează? După curățare și exfoliere, medicul aplică un gel răcoritor. Întotdeauna se oferă ochelari de protecție pentru ochi. Apoi, zona afectată este tratată cu un aparat cu ajutorul manipulii specială, folosind rafale scurte de lumină, pas cu pas. 
A doua opțiune: foarte populare sunt fotomascurile, care au același efect asupra pielii cu acnee, plus un puternic efect bactericid. Totul se desfășoară sub supravegherea medicului.
Vă puteți permite să vă relaxați și să vă gândiți la ceva bun în timpul tratamentului. Există o ușoară usturime, dar, potrivit fiicei mele, nu este incomod. O căldură plăcută se răspândește în timpul fototerapiei. Acest lucru are ca efect distrugerea celulelor gazdă care provoacă inflamația. În același timp, țesuturile înconjurătoare nu sunt afectate. Dimpotrivă, lumina ultravioletă stimulează producția de colagen și elastină, ceea ce accelerează formarea de noi fibre dermice și, împreună cu problema acneei, rezolvă problema post-acneică. 

Ce urmează

Desigur, este necesar să se respecte regimul alimentației corectă, recomandările suplimentare ale cosmetologului curant cu privire la îngrijirea feței după cursul complex de peelinguri și fototerapie și o liniște sufletească completă, fără stres, care provoacă adesea recidive.

Happy End 

Se spune că «frumusețea nu e cel mai important lucru», dar aceasta nu este doar o chestiune de estetică, ci și de sănătate. Mâncărimile și disconfortul nu ar trebui să vă strice satisfacția față de dumneavoastră și față de lumea din jurul dumneavoastră. Cazul nostru nu era încă foarte avansat, a fost relativ ușor. 
Cu toate acestea, acneea mai severă poate necesita o intervenție medicală specializată. Așadar, nu ignorați problema pielii grase, a punctelor negre și a pustulelor de pe față. Faceți o programare pentru curățare facială și peelinguri la o clinică de medicină estetică înainte de a ajunge prea departe.

MedEstetica în Moldova este foarte respectată pentru personalul său uimitor de sensibil, care introduce cu succes tehnologia modernă în practica medicală, propriu-zis «fierbinte».