λέμφος 

Un cuvânt grecesc frumos, nu-i așa? Iată de unde vom începe discuția în articolul nostru despre una dintre cele mai populare proceduri din cadrul serviciilor de medicină estetică. Subiectul conversației noastre virtuale de astăzi este drenajul presolimfatic. Iar cuvântul din titlu din acest paragraf înseamnă «limfă». Potrivit unor surse, acesta ar fi fost numele divinității romane antice a apei pure, iar alte surse indică semnificația din greacă «pur, transparent». Iar procedura de presoterapie este legată de sistemul limfatic uman, care spală toate țesuturile corpului. Acesta joacă un rol foarte important în corpul nostru: formează fluxuri de fluide și elimină toxinele ( bacterii și otrăvuri protozoare fungice-parazitare). 

Rolul sistemului limfatic

Dacă sistemul limfatic nu funcționează, limfa stagnează, devine opacă, iar organismul nu este curățat la maxim, țesuturile încep să simtă lipsa de lichid și se întâmplă lucruri neplăcute. Energia vitală se stinge, apare oboseala, somnul se înrăutățește și se formează «găuri negre» în sistemul imunitar. Și pielea noastră, ce-i cu ea? Apar ridurile, apar pungile de sub ochi, apar coșuri și erupții la suprafața pielii, precum și celulita care este blestemul secolului pentru femei. În general, toți factorii negativi obiectivi și subiectivi sunt grupați împreună.
Și aici, ca întotdeauna, vine în ajutorul cosmetologie cu aparate, prezentând ca scut presoterapia – o tehnică modernă, nedureroasă, accesibilă și foarte eficientă pentru a rezolva problemele de mai sus și un număr mare de alte probleme. 

Important!

Ca și orice procedură cosmetică, fie că este vorba de o curățare superficială a feței, de mezoterapie oculară cu nanoace, de remodelare corporală sau de cavitație, presoterapia are propriile prescripții și contraindicații. Prin urmare, este necesar să se consulte atât cu un cosmetolog specialist, cât și cu un medic de specialitate restrânsă. 

Care e scopul

Datorită unei tehnologii inovatoare, sesiunea de masaj de drenaj limfatic este ingenios de simplă: este o tehnică de masaj care utilizează aer comprimat, care este presurizat într-un costum de presare sau corset format din diferite părți – mâneci, centură, pantaloni. Atunci când toate aceste părți, sau doar unele dintre ele, sunt îmbrăcate, «salopeta» este conectată la o mașină care presurizează aerul în costum, sub supravegherea sensibilă a unui cosmetician. Vă relaxați pe canapeaua, în timp ce presiunea este aplicată asupra sistemului limfatic prin alternarea compresiei și relaxării țesuturilor musculare. Circulația este stimulată, iar mișcarea metabolică la nivel celular este reluată. Fluxul limfatic accelerat preia oxigenul în cantități adecvate și nutrienții în țesuturi și organe.
Imediat după prima sesiune, pacienții simt că oboseala și rigiditatea sunt reduse. Puterea, dispoziția și tonusul general cresc. După un curs complet de 10-15 proceduri, de 2-3 ori pe săptămână, veți simți cum stresul vă ocolește, imunitatea înflorește. Pielea dumneavoastră devine mai fermă, mai fină și are un aspect de prospețime și o strălucire sănătoasă. 

NB!

Drenajul presolimfatic trebuie efectuat ca un curs independent de proceduri. De asemenea, poate fi inclus, la recomandarea unui terapeut de înfrumusețare, ca parte a unui program holistic de întinerire și revitalizare a pielii.
Presoterapia este atât o metodă cosmetologică, cât și una terapeutică.
Fiecare pacient este unic, dar efectul uimitor al masajului cu aparatul este minunat pentru orice persoană.
Nu așteptați ca organismul dumneavoastră să eșueze, faceți acum o programare pentru un tratament preventiv sau terapeutic de presoterapie la Centrul de Estetică Facială și Corporală.
Suntem deja dispuși să răspundem!