Să vorbim despre o problemă importantă, și anume îndepărtarea cu laser a părului nedorit de pe corp. În reclamele unor saloane de estetică puteți găsi următoarele informații: 

Motive pentru care ar trebui să alegi epilarea cu laser

 Dacă nu te-ai decis dacă epilarea cu laser merită atenția ta, citește mai departe motivele pentru care ar trebui să o încerci!

♕ Nu trebuie să le lăsați să crească, așa cum se întâmplă cu ceara. Dimpotrivă, trebuie să fie rasă. 
♕ Nu e dureros. Nu veți simți nici cel mai mic disconfort în timpul tratamentului.
♕ Rapid. Epilarea cu laser este destul de rapidă. Este posibil să se trateze mai multe zone într-o oră, de exemplu, picioarele întregi și bikini.
♕ De mult timp. Da, epilarea cu laser va face posibil să spuneți adio părului nedorit pentru mulți ani! Pentru aceasta, trebuie să urmați un curs complet de 6-12 sesiuni. Și apoi mențineți efectul: vizitați studioul o dată sau de două ori pe an.
♕ Nu este periculos. Fasciculul laser nu arde pielea și nu provoacă neoplasme. Razele afectează doar rădăcinile părului, distrugându-l.
Epilarea cu laser este cel mai bun lucru care te poate face netedă în fiecare zi!»(Sursa: t.me/gladkoeteloclinic)

Destul de convingător, trebuie remarcat. Dar în spatele acestei atracții există capcane, pe care am dori să le discutăm separat și în mod profesional, din punct de vedere al cosmetologiei clinice. 

Contraindicații și anamneză

Specialiștii de la Centrul de Centru de Estetică Facială și Corporală MedEstetica din Moldova vă vor spune că epilarea cu laser este în prezent singura metodă cu adevărat eficientă de îndepărtare a părului nedorit. Nu există nicio alternativă la epilarea completă pe termen lung. Clinica tratează persoane de diferite categorii de vârstă: de la fete și băieți tineri până la persoane de peste 60 de ani. Trebuie remarcat faptul că epilarea cu laser poate fi efectuată numai de cosmetologi cu diplomă de medic. Și nici un specialist la acest nivel nu va lua pe canapea omul de pe stradă, care a intrat și în prag a anunțat: «Vreau și gata (-a) pentru a scăpa de inutile «puf"»)

În pregătirea pentru un curs complet de epilare cu aparatul, după o consultație prealabilă gratuită, esteticiana inițiază o trimitere la specialiști restrânși pentru a identifica sau exclude orice contraindicație.
Există nuanțe de a lucra pe corp cu laserul. Principiul fundamental este de a nu face rău! Și acest lucru depinde nu numai de cosmetologi, ci și de posibilele caracteristici genetice, patologii, boli curente ale clienților.
Este necesar să se colecteze anamneza potențialului solicitant pentru epilarea cu laser foarte scrupulos și foarte atent. Oamenii înșiși uneori nu își asumă unele abateri de la o normă corporală sănătoasă sau o neglijează. Dar un cosmetician profesionist nu își va asuma niciodată responsabilitatea fără o prescripție medicală pozitivă, de exemplu, de la un endocrinolog, un mamolog, un flebolog sau un dermatolog. 

Ce întrebări sunt puse

Oamenii întreabă adesea: este posibil să se facă epilarea cu laser în cazul mastitei, în timp ce se iau antibiotice, când există vene varicoase, când există creșteri benigne, când întregul corp este acoperit cu pistrui, este permisă epilarea cu laser în cazul unui bronz proaspăt? Întrebările sunt nesfârșite, răspunsul este același: numai după ce consultați un cosmetician și obțineți un diagnostic medical de la clinică. Acesta este lucrul corect de făcut. Apropo, foarte atent și cu o grijă deosebită se lucrează cu laserul în zona din jurul tatuajelor de pe corp. Dacă sunt fragmente, medicul le acoperă bine cu un țesut și nu le atinge cu manipulatoarele în timpul operației. În cazul în care întregul corp este acoperit de tatuaje, este mai probabil că va trebui să se aleagă o altă metodă de epilare. 

Faceți!

Nu sunteți încă speriat? Și pe bună dreptate – faceți o programare pentru epilarea cu laser. Pentru că, în absența contraindicațiilor, un ciclu de tratamente cu laser va merge ca pe roate. Programele de curs sunt concepute ținând cont de fototipul pielii, de caracteristicile vârstei. Echipamentul este selectat cu atenție. Piesele de mână cu laser cu diodă și alexandrit, utilizate în MedEstetica, nu pătrund în profunzime, afectează foliculii de păr în mod delicat și sigur, distrugându-i în spectrul infraroșu apropiat, similar cu cel al soarelui. 

Și la desert! 

Încălzirea cu laser a straturilor superioare ale dermului prin afectarea melaninei, a hemoglobinei și a umidității naturale împrospătează și luminează petele de vârstă. Astfel, pe lângă un corp mai neted după un curs de proceduri pentru a scăpa în cele din urmă de părul prost, clientul primește un bonus de întinerire a pielii.