Potrivit medicilor esteticieni de top – și nu avem niciun motiv să nu avem încredere în ei – nu există proceduri inutile și neconcludente în medicina estetică modernă. Atât estetica facială, cât și estetica corporală sunt monitorizate și studiate îndeaproape de medici dermatocosmeticieni profesioniști, oameni de știință din domeniul medical și practicieni care dezvoltă monoaparate inovatoare cu atașamente laser sau aparate multifuncționale care combină mai multe tehnici și tipuri de proceduri. Cosmetologia a parcurs un drum lung în popularizarea tehnicilor neinvazive sau minim invazive pentru curățarea, întinerirea și revitalizarea pielii și pentru eliminarea excesului de grăsime.

Important! Dacă aveți nevoie de o intervenție estetică serioasă în istoria dumneavoastră, aveți încredere doar în medici profesioniști din clinici estetice specializate, cum este Centrul de Estetică Medicală MedEstetica din Moldova. Ascultați recomandările celor care au făcut deja tratamente aici și mențineți o relație cu medicii pentru a consolida și prelungi rezultatele obținute. Aceasta nu este o reclamă comandată. Aceasta este o dorință de a-mi exprima recunoștința întregului personal și directorului pentru ospitalitate, sensibilitate și profesionalism infailibil, pentru atmosfera confortabilă, relaxantă; și rezultate foarte frumoase. 

De ce carboxiterapie

Astăzi, vreau să vorbesc despre o procedură foarte interesantă: carboxiterapia neinvazivă (există și carboxiterapia injectabilă). Acesta este un lucru care m-a impresionat cu adevărat. A fost o poveste neplăcută care m-a determinat să recurg la serviciile unui cosmetolog: ca urmare a neglijenței mele din adolescență, un foc a explodat în fața mea și m-am ales cu o arsură masivă. Mulți ani mai târziu, desigur, totul s-a vindecat, iar în tinerețe nu am acordat atenție stării pielii mele. Dar acum – mă apropii de jumătatea de secol – am început să observ că pielea mea se simte sufocată. Nu știu cum să explic: pur și simplu o simt, asta e tot. Această senzație de lipsă de oxigen a fost cea care mi-a determinat alegerea tratamentului. 

În ce constă procedura

După consultarea cu un dermatolog și un anamnez complet, am primit aprobarea pentru această carboxiterapie. Un alt factor determinant important în alegerea procedurii pentru mine a fost netraumaticitatea sa absolută și lipsa durerii (mi-e groaznic de frică de injecții!).
Tot ce ai nevoie este o oră de timp liber, liniște deplină, un activator de gel și o mască specială de CO2 – dioxid de carbon. Te întinzi pe canapea, îți faci planuri fericite și simți o senzație ușoară, parcă de furnicături, de bubuituri. Gelul începe să funcționeze, eliberând CO2. După cum a explicat medicul, atunci când moleculele de dioxid de carbon pătrund în piele, oxigenul începe să se «revolte» din cauza acestei apropieri și își accelerează producția. Circulația sângelui crește, curățând sistemul limfatic și activând producția de colagen pentru a promova procesul de regenerare. 

Ce se vede în oglindă după tratament

Nu am avut nicio roșeață după tratament de care m-a avertizat cosmeticiana, sunt o doamnă dură. Dar îmi plăcea foarte mult propria mea reflexie. Dar, cel mai important, senzația de o incredibilă lejeritate aproape fără greutate a pielii de pe fața mea. Chiar și ochii mei au strălucit mai tare. Și pot simți fermitatea tinereții, prospețimea, micile riduri au dispărut. Nu se observă aproape deloc vânătăile de sub ochi. Ce bine! 

Sumar

Apropo, carboxiterapia este recomandată ca metodă de împrospătare și lifting pentru zile deosebite. Procedura se poate face cu o zi înainte de eveniment și tu ești regina serii.

♕ Procedura este pentru orice vreme – nu există restricții privind indicatorii atmosferici.
♕ Potrivit pentru toate vârstele de la 18 ani și pentru toate tipurile de piele. Ei bine, cu excepția contraindicațiilor individuale evidente, despre care vi se vor spune în detaliu în clinică.
♕ Procedura, deși pare superficială, este foarte eficientă, deoarece sunt implicate resursele naturale ale celulelor dermei.
♕ Rezultatul acestor cursuri este cumulativ. Intervalul de proceduri de carboxiterapie este prescris de medicul cosmetician.
♕ Și da, pentru zonele cu probleme ale corpului, această metodă este de asemenea binevenită. Tratamentul cu dioxid de carbon va ajuta în lupta împotriva celulitei și a vergeturilor.

În general, totul este simplu, ușor și eficient. Vă recomandăm să vă înscrieți la carboxiterapie la Centrul MedEstetica din Chișinău și să simțiți în bine modificările vizibile și interne ale stării pielii.